News item from FREIA - Center for Gender Research

Ph.d.-kursus om 'feminist methodology'

Ph.d.-workshop om 'feminist methodology'

Udgangspunktet for feministisk metode er, at vi som forskere aldrig blot er 'fluer på væggen'. Hvis vi accepterer dette, hvordan påvirker det så vores mål og midler i forskningen?

Last modified: 02.03.2022

Tekst: Niels Krogh Søndergaard, kommunikationsmedarbejder
Foto: Markus Winkler, Unsplash

Kønsforskning er mere aktuelt end nogensinde, og i år er Københavns Universitet vært for Konferencen i Foreningen for Kønsforskning i Danmark, hvor Helene Pristed Nielsen fra Institut for Politik og Samfund er forperson.

Over to dage præsenteres og diskuteres den aktuelle danske kønsforskning på konferencen, og årets tema er 'Dansk Kønsforsknings Indre og Ydre Rammer'

I forlængelse af konferencen afholder Helene Pristed Nielsen og Marlene Spanger en intensiv et-dags ph.d.-workshop. Samlet set er konferencen og seminaret udtryk for det stærke samarbejde i dansk kønsforskning på tværs af universiteterne.

Baggrund og indhold

I gennem 2021 har den danske kønsforskning været genstand for debat. Debatterne har desværre været kendetegnet ved, at ganske få kønsforskere har deltaget p.g.a. frygt for repressalier, ligesom de fleste politiske debatindlæg ikke kender til den danske kønsforskning.

Konferencen tilbyder perspektiver og viden om den danske kønsforskning i dag og ikke mindst den sociale verden, som den ønsker at forstå. Første dag på konferencen sætter fokus på den aktuelle politiske kritik og polemik, hvor politikere og meningsdannere igennem flere måneder har kritiseret kønsforskningen. Fire danske og tre internationale forskere fortolker kritikken og sætter den i kontekst. På andendagen præsenterer danske kønsforskere et overflødighedshorn af aktuel forskning.

Department of Politics and Society • Fibigerstræde 1 og 3, 9220 Aalborg East • Frederikskaj 10B, 2450 Copenhagen SV