Department of Politics and Society

News from CCWS - Centre for Comparative Welfare Studies

I AAU's nye podcastserie fortæller fem kvindelige forskere fra Aalborg Universitet om deres karriere i forskningsverdenen. I andet afsnit fortæller professor Anette Borchorst om at være én af de første til af forske i seksuel chikane.

Videnskabsmænd er også kvinder: I starten lignede det spild af tid

I AAU's nye podcastserie fortæller fem kvindelige forskere fra Aalborg Universitet om deres karriere i forskningsverdenen. I andet afsnit fortæller professor Anette Borchorst om at være én af de første til af forske i seksuel chikane.

Last modified: 03.09.2021

Af Jane Grønning Johansen, AAU Kommunikation. Illustration: Søren Emil Søe Degn, AAU Kommunikation. 

Balancen mellem kønnene er skæv i forskningens verden. På Aalborg Universitet er knap fire ud af ti forskere kvinder, og jo højere man kommer op af karrierestigen, jo færre kvinder finder man. Det betyder, at kun 20 procent af professorerne på Aalborg Universitet er kvinder. 

Én af dem er Anette Borchorst, der er professor ved Institut for Politik og Samfund. Hun medvirker i andet afsnit af AAU's nye podcastserie 'Videnskabsmænd er også kvinder', som udkommer fredag den 3. september. 

Anette Borchorst startede sin forskerkarriere på Aarhus Universitet med en kandidatgrad i samfundsfag i 1979, og siden har hun forsket i køn, magt og ligestilling. Hun har især stærke personlige holdninger til områder som ligestilling og seksuel chikane, og man kan nærmest sige, at Anette Borchorst var med til at opfinde kønsforskningen i Danmark. 

I podcasten fortæller hun desuden om studiemiljøet og kvindebevægelsen i 70'erne, men hun sætter også ord på det, at være én af de første til at forske i og afdække emnet seksuel chikane. 

AAU's Udvalg for Ligestilling og Diversitet (ULD) har taget initiativ til podcastserien, og du kan lytte til Anette Borchorsts fortælling i andet afsnit af podcasten 'Videnskabsmænd er også kvinder' her eller der, hvor du ellers hører podcast. 

Har du endnu ikke lyttet til podcasten 'Videnskabsmænd er også kvinder, så kan du møde professor Tine Jess og professor Anette Borchorst, der medvirker i podcasten, lige her: 


Tredje afsnit af 'Videnskabsmænd er også kvinder' udkommer fredag den 17. september, og her kan du møde lektor Mette Hedegaard Thomsen fra Institut for Energiteknik. 

Vil du vide mere?

Department of Politics and Society • Fibigerstræde 1 og 3, 9220 Aalborg East • Frederikskaj 10B, 2450 Copenhagen SV
Phone.: +45 9940 8310 • Email: inst.dps@dps.aau.dk
VAT no.: 29102384 • EAN no.: 5798000420656 • P numbers: Aalborg: 1003888237, Copenhagen: 1018019139