News from CCWS - Centre for Comparative Welfare Studies

I dag udkommer professor Anette Borchorst med et afsnit i den nye podcast

Ny podcast-fortælling om Anette Borchorsts forskning

I dag udkommer AAU med et afsnit i en ny podcast, som omhandler professor Anette Borchorst.

Last modified: 03.09.2021

Tekst: Niels Krogh Søndergaard, kommunikationsmedarbejder
Foto: AAU

Balancen mellem kønnene er skæv i forskningens verden. Selv om kvinderne i dag er i overtal på de videregående uddannelser, er kun 22 procent af professorerne og 20 procent af lederne ved Aalborg Universitet kvinder.

Den nye podcast "Videnskabsmænd er også kvinder" sætter fokus på nogle af de kvinder, der er nået til tops i forskningens verden. Podcasten udgives af AAU.

Facts om køn og magt

I dag udkommer andet afsnit af podcasten, hvor Institut for Politik og Samfunds tidligere leder Anette Borchorst fortæller.

Anette Borchorst brænder for sin forskning i køn og magt, og hun har stærke personlige holdninger til områder som ligestilling og seksuel chikane. Men forskningen bygger på målbare fakta og videnskabelige metoder, ellers duer det ikke, siger hun.

Professor i politologisk kønsforskning Anette Borchorst fortæller om studiemiljøet og kvindebevægelsen i 70’erne, om at være de første til at afdække seksuel chikane og om at rykke til et nyt universitet for at booste både karriere og forskning.

Department of Politics and Society • Fibigerstræde 1 og 3, 9220 Aalborg East • Frederikskaj 10B, 2450 Copenhagen SV