AAU logo

Department of Politics and Society

News item from CCA - Conflict, coercion and authority in history

Bo Poulsen indstillet til Årets underviser på SAMF 2017

Studienævn for Historie har indstillet lektor i miljøhistorie, Bo Poulsen, som kandidat til prisen som årets underviser på Det samfundsvidenskabelige Fakultet.

Last modified: 07.02.2017

Bo Poulsen har været ansat på studiet i 5 år. I den tid har vi lært Bo at kende som en dygtig forsker, engageret underviser, og god kollega.

Indstillingen er baseret på en spørgeskemaundersøgelse blandt alle historiestuderende på AAU. Der indkom i alt 30 svar.

De studerende skrev blandt andet i deres nomineringer:

”Jeg har sjældent mødt en underviser, der kan sælge sildefangst i Limfjorden, som et spændende emne at undersøge. Hans rolige humør og lunefulde humor er med til at sikre, at udbyttet af undervisningen er i top. Ydermere så er formidlingen skarp og præcis. Tale og powerpointshow hænger fint sammen, og der er altid plads til spørgsmål og undren. Der er med andre ord et rigtigt godt undervisningsmiljø til hans forelæsninger. Han er altid villig til at hjælpe, hvis man har et spørgsmål, og tonen er altid venlig. Som censor formår han at stille skarpe spørgsmål. Disse kvæler ikke stemningen, men skaber grobund for en sund og god diskussion”.

”Jeg vil gerne nominere Bo Poulsen som Årets forlæser. Det er igennem hans engagement og entusiasme for hans emne der sætter sig på en selv og gør det hele mere interessant.  Det er samtidig også hans forsøg på konstant selvforbedring og hans gode forsøg (som lykkes) på virkelig at huske alle personer på hans hold, der for en til at føle sig mere på lige fod med Bo.”

”Han er professionel, og behersker en teknik, hvorved man som studerende føler, at man kan leve sig ind i hans forelæsninger. Han formår at sætte sin undervisning ind større historiske kontekster, samtidig med at han brunger en snert af hyggelig sammenspil mellem ham selv, og eleverne.
Som vejleder er ham varm og hyggelig, hvilket gør, at man altid føler sig velkommen og godt til mode i hans selskab.”

”Jeg vil gerne nominere Bo Poulsen som årets underviser. Det vil jeg gøre på baggrund af hans evne til at formidle sit stof, og desuden aktivere de studerende. Hertil er han god til sætte os på rette spor mod ukendte arealer og områder, hvoraf vi får frit spil til at føle og være de første opdagelsesrejsende på et forskningsområde.”

”Jeg vil gerne nominere Bo Poulsen som årets underviser på historiestudiet. Bo er en virkelig dygtig underviser, og formår altid at formidle sit materiale på en pædagogisk og forståelig måde. Samtidig er han virkelig dygtig til at lære sine elevers navne, hvilket får en til at dedikere sig mere i undervisningen. Yderligere er Bo dygtig til ikke at fremstå som en fjern autoritet, men i stedet som en underviser man tør stille spørgsmål til. Samtidig er Bo altid optaget af at evaluere og få feedback på sin undervisning, så den kan blive endnu bedre”.

Ud fra disse begrundelser og afstemning blandt de studerende blev Bo Poulsen indstillet til Årets Underviser på SAMF 2017.

* * *

► Læs mere om Bo Poulsen.

► Læs mere om CEPS - Cultural Encounters in Premodern Societies.

► Læs mere om CHI - Contemporary History.

► Læs mere om Institut for Kultur og Globale Studier.

 Find Institut for Kultur og Globale Studier på Facebook.

Department of Politics and Society • Fibigerstræde 1,3 and 5, 9220 Aalborg East • Frederikskaj 10B, 2450 Copenhagen SV
Phone.: +45 9940 8192 • Email: inst.dps@dps.aau.dk
VAT no.: 29102384 • EAN no.: 5798000420656 • P numbers: Aalborg: 1003888237, Copenhagen: 1018019139