News item from CARMA - Centre for Labour Market Research

Hvordan skabes et mere velfungerende fleksjobmarked?

Det er vigtigt, at vi alle får lige muligheder for deltagelse i arbejdslivet. Det handler nemlig om lige værd.

Last modified: 18.05.2022

Et nyt forskningsprojekt skal derfor undersøge, hvilke forhold der fremmer og hæmmer ansættelse og fastholdelse af personer i fleksjob, og hvordan et mere velfungerende fleksjobmarked kan skabes.

Forskningsprojektet tager afsæt i en af hovedkonklusionerne fra bogen Handicap og Beskæftigelse, der peger på, at netop fleksjob er blevet den vigtigste vej til ansættelse og fastholdelse af personer med et bevægelseshandicap på arbejdsmarkedet.

Forskerne i projektet er Professor Thomas Bredgaard fra Center for Handicap og Beskæftigelse på Aalborg Universitet, Frederik Thuesen og Helle Holt begge seniorforskere hos VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd og lektor på VIA University College, Finn Amby.