News item from CARMA - Centre for Labour Market Research

For anden gang har Akademikerbladet udgivet en liste over de 50 mest citerede forskere i Danmark, og på listen fra 2021 er fem forskere fra AAU med. På listen findes bl.a. lektor Laust Høgedahl fra Institut for Politik og Samfund.

Fem forskere fra AAU blandt de 50 mest citerede i Danmark

Last modified: 10.02.2022

Af Signe Bak Pedersen, AAU Kommunikation.

For andet år i træk har Akademikerbladet udgivet en liste over de 50 mest citerede forskere i Danmark, og det kan efterhånden ikke komme som nogen overraskelse, at coronaeksperterne topper listen for 2021 – først på en 17. plads kommer en ikke-coronarelateret ekspert i spil. Listen viser, at hele 30 ud af de 50 mest citerede ekspertkilder var sundhedsfaglige eksperter, og hele Danmarks Søren Brostrøm topper endnu engang listen. Af de mange coronarelaterede eksperter ligger Henrik Nielsen fra Aalborg Universitet på en 12. plads med hele 1.355 citater i medierne i løbet af 2021.

Men det er dog ikke kun corona, der fylder. Som nummer 29 kommer Per Nikolaj Bukh, der er professor i økonomistyring, med 676 citater i medierne, og næst ligger professor på Juridisk Institut, Sten Bønsing, på en 31. plads med 650 citater. Laust Høgedahl, der er lektor på Institut for Politik og Samfund, ligger med 498 citater på en 39. plads og den femte ekspert fra AAU er Brian Vad Mathiesen, professor i vedvarende energi, der ligger nummer 42 med 445 citater.

Aalborg Universitet har altså i alt fem eksperter repræsenteret på listen, og fire af de fem var tilmed på listen for 2020 – kun Laust Høgedahl er nytilkommen. Til sammen er de fem eksperter blevet citeret 3.624 gange i medierne i løbet af 2021.

Se hele listen fra Akademikerbladet