News item from Department of Politics and Society

Nye løsninger til arbejdsmarkedspolitikken

Den aktive arbejdsmarkedspolitik er ikke i tilstrækkelig grad rustet til fremtiden, hverken når det gælder udfordringer som platformsøkonomi eller robotisering, og arbejdsløse med handicap tilbydes sjældent brugbare muligheder.

Last modified: 19.03.2020

Torsdag d. 19. marts udkommer bogen ”Aktiv Arbejdsmarkedspolitik – Etablering, udvikling og fremtid”. Der er 15 forfattere til bogen, som udgives som en 25 års jubilæumsbog for den aktive arbejdsmarkedspolitik.

Bogen er fuld af forslag til et reelt paradigmeskifte i arbejdsmarkedspolitikken, og den er redigeret af Mads Peter Klindt, Stine Rasmussen og Henning Jørgensen, alle fra DPS.

Politik kommer til kort

Der er behov for nytænkning, mener Stine Rasmussen, lektor og ph.d.:

- Trods utallige reformer af arbejdsmarkedspolitikken har ingen af dem formået at møde behovet for opkvalificering og fleksibilitet.

- Det har vi glemt i vores iver efter at øge de lediges motivation. Denne bog er vores bud på et paradigmeskifte.

► Læs mere om bogen hos Djøf Forlag

► Se Mads Peter Klindts forskningsprofil

► Se Stine Rasmussens forskningsprofil

► Se Henning Jørgensens forskningsprofil