On #0 June 2022, Emilie Luther Valentin will defend her PhD thesis ”Feelings of imprisonment — Experiences from the prison workhouse at Christianshavn, 1769-1800”

Invitation to PhD defence by Emilie Luther Valentin

30.06.2022 kl. 13.00 - 16.00

Subject of lecture

I sin afhandling undersøger Emilie Luther Valentin Børnehuset på Christianshavn og hvordan fængslet ”gennemgik en transformation fra at være en institution splittet imellem fattig- og straffevæsnet til en institution, der mindede mere om et fængsel end et fattighus. Selvom fængslet blev formet af ydre forhold, såsom lovgivningsmæssige ændringer, så var denne udvikling bundet til fangernes oplevelser.” Fokus i Valentins studie er oplevelsen af fængselsstraffen i Børnehuset (…) og med ”udgangspunkt i et flerstrenget net af oplevelser anfører afhandlingen, at fangernes agens, deres handlinger og praksisser, var med til at forme fængslets udvikling.” Temaet for Valentins forelæsning er de horisontale relationer i Børnehuset på Christianshavn i 1700-tallets sidste årtier.

Members of the assessment committee

• Associate Professor Maria Sofie Simonsen, Aalborg University (Chair)
  • Professor Ulrik Langen, University of Copenhagen
  • Associate Professor Hanne Østhus, Norwegian University of Science and Technology

Moderator

• Associate Professor Carsten Hjort Lange, Aalborg University

Light refreshments will be served after the public defence.

Registration

Please sign up at this link no later than 22 June 2022 at 12:00.

Download the invitation

Department of Politics and Society, Aalborg University