I forbindelse med professor Henning Jørgensens fratrædelse inviterer Institut for Politik og Samfund, Aalborg Universitet, til  fratrædelsesforelæsning med emnet ”Jeg og vi - individuelle kontra kollektive forklaringsmodeller” og efterfølgende reception for at fejre ham og takke for den store indsats.

Invitation til fratrædelsesforelæsning ved professor Henning Jørgensen

I forbindelse med professor Henning Jørgensens fratrædelse inviterer Institut for Politik og Samfund, Aalborg Universitet, til fratrædelsesforelæsning med emnet ”Jeg og vi - individuelle kontra kollektive forklaringsmodeller” og efterfølgende reception for at fejre ham og takke for den store indsats.

25.10.2021 kl. 14.00 - 16.00

Jeg og vi - individuelle kontra kollektive forklaringsmodeller

Det er relationer – og ikke individet - der er vigtigst for tænkning over samfundet. De mest betydningsfulde relationer er de kollektive. Det er grundsynspunktet bag forelæsningen, som med nedslag i Henning Jørgensens arbejde gennem 45 år vil påpege problemer i individuelle rationalitetsforestillinger og begrunde det kollektive som alternativ rationalitetsform. Denne forståelse giver et helt andet politik-, forvaltnings- og demokratiperspektiv. Henning foreslår nye teoretiske begreber til at forstå den virkelighed, vi lever i: Social sympoiesis, strid og sværmintelligens. Forandringer fødes i den strid, som kollektiver udkæmper. Begreberne konkretiseres ved sammenhænge mellem økonomi, arbejdsmarked, politik og forvaltning.

Mandag den 25. oktober 2021 kl. 14.00 - 16.00.

Forelæsning: Fibigerstræde 1, lokale 31, 9220 Aalborg Øst fra 14.00 til ca. 14.45.
Reception: Fibigerstræde 1, aulaen, 9220 Aalborg Øst fra ca. 14.45 - 16.00.

Ønsker du at deltage i receptionen, skal du tilmelde dig her.

Download invitationen

Institut for Politikl og Samfund, Aalborg Universitet